Hozzávalók:
35 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 kiskanál cukor
1 csipet só
Töltelék:
15 dkg darált dió
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 cs. mazsola
baracklekvár
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, az élesztővel, 1 csipet sóval, a 4 tojássárgájával összegyúrjuk. 3 egyenlő cipóra osztjuk, egyenként vékonyra sodorjuk. Két szélét megkenjük lekvárral és felsodorjuk.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót és a mazsolát. A középen hagyott helyet a diós töltelékkel megtöltjük.
Közepes tűznél világosbarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése