2012. május 12., szombat

Szalagos fánk - lekvárral


Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2-3 dl tej
1 tojás
2 ek. étolaj
1 teáskanál cukor
csipetnyi só

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe tesszük a tojást, az olajat, a csipet sót és az élesztőt, majd eldolgozzuk, dagasztjuk a tésztát. Ha szükséges adunk még hozzá langyos tejet. Az elkészült tésztát meleg helyen 2 órát kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. Sütés előtt a tetejére mélyedést készítünk, ezt az oldalát sütjük először.
Lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése