Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta
50 dkg túró
1 tejföl
1 cs. étkezési zselatin
10 kanál porcukor
gyümölcs - ízlés szerint a díszítéshez
1 cs. tortazselé
2-3 kanál cukor
2 dl víz vagy gyümölcslé
Elkészítés:
A tortaforma alját kibéleljük babapiskótával.
A túrót a tejföllel és 6 kanál porcukorral kikeverjük. 4 teáskanál étkezési zselatint 6 kanács porcukorral elkeverünk és 2 dl vízzel felfőzzük. Ha kihűlt, a túróhoz keverjük. A túrókrémet kis időre a hűtőbe tesszük, amikor kezd kocsonyásodni a babapiskótára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen megdermed.
A torta tetejét gyümölccsel, befőttel kirakjuk. A tortazselét a cukorral elkeverjük, 2 dl vízzel vagy gyümölcslével felfőzzük, majd kihűtjük. Amikor dermedni kezd a tortára öntjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, utána kivehetjük a tortaformából.
Tipp: Az alja készülhet 3 tojásos piskótából, vagy félbevágott tortalapból is, de tészta nélkül is finom. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése