2012. augusztus 13., hétfő

Almás pite




Hozzávalók a tésztához: 
40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 ek. rum, csipet só, 1/2 citromhéja, 1 cs. sütőpor, 1 dl tejföl.
Töltelék:  
1-2 kg alma, 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék (vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj), 4-6 ek. cukor. 
A tészához valókat összegyúrjuk és két részre osztjuk, az alját kicsit nagyobbra hagyjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Megszórjuk zsemlemorzsával és mehet rá az almás töltelék, aztán a másik lap. Villával megszurkáljuk és 200  fokon kb. 20-30 percig sütjük. Tetejét megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése