2012. augusztus 20., hétfő

Kati szelet



A tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 15 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, kevés tej.
Ezt összegyúrjuk, 3 lapot készítünk belőle és egy kisebb tepsi hátán megsütjük.

A töltelék: Az egyik sült lapot összemorzsoljuk, 1 csésze vaníliás langyos tejjel meglocsoljuk. 10 dkg vajat, 5 dkg porcukrot, 2 kanál kakaót, 1/2 dl rumot jól kikeverünk, majd a két masszát összedolgozzuk és a két lap közé kenjük.

Máz: A 4 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett felverjük és ráöntjük a tésztára. Csokidarával megszórjuk.

Tipp: Célszerű a lapokat este sütni és tölteni, így reggelre jól szeletelhető sütink lesz.
Csokidara helyett készülhet csokimázzal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése