2012. április 19., csütörtök

Kivi torta


Hozzávalók:
  • 1,5 csomag korong alakú babapiskóta
  • 6-7 db kivi
  • 5 dkg baracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg zselatin
  Elkészítés:
  1. Összeragasztjuk a babapiskótákat a baracklekvárral.
  2. Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tálat kibélelünk alufóliával, majd kirakjuk a kiviszeletekkel.
  3. Kikeverjük a tejfölt, a habbá vert tejszínt és a porcukrot.
  4. 5 percre beáztatjuk a zselatint 5 dl vízben, majd felfőzzük úgy, hogy ne forrjon fel.
  5. A felolvadt zselatint hozzáadjuk a tejszínes masszához és krémesre keverjük. Kicsit lehűtjük, de vigyázzunk, hogy ne dermedjen meg.
  6. A sütemény rétegezése: egy adag tejszínes krém, egy adag babapiskóta. Az utolsó réteg piskóta legyen. A két réteg közé is tehetünk gyümölcsöt, úgy még finomabb.
  7. A süteményt hűtőbe tesszük, kb. 4 órát hűtjük, majd egy tálra borítjuk. A szélét díszíthetjük a maradék babapiskótával.
Könnyű, finom desszert. Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése