Hozzávalók:
- 1,5 csomag korong alakú babapiskóta
- 6-7 db kivi
- 5 dkg baracklekvár
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 5 dl tejföl
- 2 dkg zselatin
- Összeragasztjuk a babapiskótákat a baracklekvárral.
- Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tálat kibélelünk alufóliával, majd kirakjuk a kiviszeletekkel.
- Kikeverjük a tejfölt, a habbá vert tejszínt és a porcukrot.
- 5 percre beáztatjuk a zselatint 5 dl vízben, majd felfőzzük úgy, hogy ne forrjon fel.
- A felolvadt zselatint hozzáadjuk a tejszínes masszához és krémesre keverjük. Kicsit lehűtjük, de vigyázzunk, hogy ne dermedjen meg.
- A sütemény rétegezése: egy adag tejszínes krém, egy adag babapiskóta. Az utolsó réteg piskóta legyen. A két réteg közé is tehetünk gyümölcsöt, úgy még finomabb.
- A süteményt hűtőbe tesszük, kb. 4 órát hűtjük, majd egy tálra borítjuk. A szélét díszíthetjük a maradék babapiskótával.
Könnyű, finom desszert. Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése