2012. április 28., szombat

Kenyérlángos (pompos)



Hozzávalók: 

- a tésztához
  • 40 dkg liszt
  • 3 közepes burgonnya
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 kk. cukor
-  a tetejére
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • szalonna
  • 3 fej lilahagyma (póréhagyma)
  • 20 dkg sajt

Elkészítés
  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros tejben.
  3. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős tejjel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk. 
  4. A tésztát jól kidolgozzuk.
  5. Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  6. Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk.
  7. Előmelegített sütőben elősütjük, hogy a teteje szilárd legyen. (Kb. 5 perc)
  8. Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
  9. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott hagymát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése