3-4 evőkanál kakaópor
500 g darált keksz
250 g margarin
200 g kristálycukor
2 dl tej
rum (ízlés szerint)
Csokimázhoz:
100 g tortabevonó
2 evőkanál vaj
500 g darált keksz
250 g margarin
200 g kristálycukor
2 dl tej
rum (ízlés szerint)
Csokimázhoz:
100 g tortabevonó
2 evőkanál vaj
Elkészítés
1. A margarint, a cukrot és a tejet egy lábasba tesszük, és kevergetve addig melegítjük, amíg a margarin és a cukor felolvad. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. A tejes masszát ráöntjük a kakaóval elkevert kekszre és belekeverjük a rumot is.
2. A masszát alaposan összedolgozzuk és egy nagyobb jénai tálba nyomkodjuk. Amíg elkészítjük a mázat, addig a hűtőben pihen.
3. A csokit vízfürdő felett felolvasztjuk a vajjal együtt, ráfolyatjuk a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatjuk a tetjén, majd tálalásig hűtőben tartjuk.
Tipp:
Ha a kekszet elfelezzük, egyik felébe kakaópor helyett 1 üveg keserűmandula aromát adunk és rétegezzük, marcipános csokiszeletet kapunk. (lásd a képen)
2. A masszát alaposan összedolgozzuk és egy nagyobb jénai tálba nyomkodjuk. Amíg elkészítjük a mázat, addig a hűtőben pihen.
3. A csokit vízfürdő felett felolvasztjuk a vajjal együtt, ráfolyatjuk a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatjuk a tetjén, majd tálalásig hűtőben tartjuk.
Tipp:
Ha a kekszet elfelezzük, egyik felébe kakaópor helyett 1 üveg keserűmandula aromát adunk és rétegezzük, marcipános csokiszeletet kapunk. (lásd a képen)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése