2012. április 19., csütörtök

Rumos / marcipános csokiszelet

Hozzávalók

3-4 evőkanál kakaópor
500 g darált keksz
250 g margarin
200 g kristálycukor
2 dl tej
rum (ízlés szerint)

Csokimázhoz:
100 g tortabevonó
2 evőkanál vaj

Elkészítés

1. A margarint, a cukrot és a tejet egy lábasba tesszük, és kevergetve addig melegítjük, amíg a margarin és a cukor felolvad. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. A tejes masszát ráöntjük a kakaóval elkevert kekszre és belekeverjük a rumot is.

2. A masszát alaposan összedolgozzuk és egy nagyobb jénai tálba nyomkodjuk. Amíg elkészítjük a mázat, addig a hűtőben pihen.

3. A csokit vízfürdő felett felolvasztjuk a vajjal együtt, ráfolyatjuk a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatjuk a tetjén, majd tálalásig hűtőben tartjuk.

Tipp:

Ha a kekszet elfelezzük, egyik felébe kakaópor helyett 1 üveg keserűmandula aromát adunk és rétegezzük, marcipános csokiszeletet kapunk. (lásd a képen)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése